Binnenkijken bij… mijzelf!

Ben jij benieuwd hoe mijn eigen huis er nu uitziet? Lees dan verder! In deze blog laat ik een aantal foto’s zien van ons eigen huis, van ons interieurontwerp.

Wat opvallend is in ons eigen huis, of: wat direct opvalt bij binnenkomst is de kleur. In veel huizen mist naar mijn mening kleur! Mensen durven vaak niet en vinden een kleur te gewaagd terwijl kleur zoveel met een ruimte kan doen. Kleiner maken of juist groter, killer of juist warmer. Op één van de wanden hebben wij gekozen voor een petrol blauwe, matte muurverf van Histor. Waarom? Op de onderstaande foto zie je twee prachtige schilderijen en deze wilden wij graag in ons nieuwe huisje een mooie plek geven. Uit deze schilderijen hebben wij een blauwe én grijze kleur gekozen en daar ons verder interieurontwerp op gebaseerd. Onze hoofdkleuren zijn dus petrol blauw en licht grijs (overige wanden en deuren). Als accentkleuren kozen wij voor zwart (check het stoere dressoir, glazen lampen en de tafelpoten), donkergrijs (kozijnen) en als materiaal hout.

Zwarte muurplank en wandlampje.

Onze eettafel én salontafels zijn beide van oud, grof eiken dat we donkerder hebben gemaakt met olie. Doordat onze woonkamer één ruimte is met de keuken en de salontafel en eettafel haast naast elkaar staan wilden wij deze graag hetzelfde. Zo creëer je eenheid en rust


Als raambekleding hebben wij gekozen voor Abachi houten jaloezieën. Één van de weinige houten jaloezieën met een zichtbare nerf en dus een natuurlijke uitstraling. De houten jaloezieën zijn van De Woongroothandel waarvan ikzelf dealer ben. (Dus heb je interesse 😉 ) De kozijnen verfden wij in dezelfde kleur als de jaloezieën. Als afwerking en om de ruimte knusser te maken hebben we lichtdoorlatende grijze vitrages in een wave-plooi. Een plooi die weliswaar veel ruimte inneemt, maar je gordijn hangt altijd perfect!

Wij houden van oude, vintage materialen en accessoires en die vind je dan ook overal terug. Eerder zag je al een oude camera, hieronder zie je een stapel oude kinderboeken, oude kandelaars en prachtige Nepalese kruiken met houten en metalen lepels .

Ben je benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Schroom niet en stuur me vrijblijvend een mailtje!

No commnent

You might also like