compleet interieuradvies

Compleet Interieuradvies gezinswoning Malden

Afgelopen weken ben ik aan de slag geweest met een compleet interieuradvies voor een gezinswoning in Malden.

Het betreffende gezin heeft een nieuwe woning gekocht en hadden mij ingeschakeld om hen te adviseren met betrekking tot, ja, eigenlijk alles! Oftewel: een compleet interieuradvies šŸ˜Š

Een aantal wensen waren:

  • Rust en ruimte
  • Veel opberg ruimte
  • Speel/werk plek voor de kinderen
  • Kleur, stijl en materiaal advies voor de wanden, meubels, raambekleding en accessoires.

Al met al een grote, uitgebreide Ʃn uitdagende opdracht! De samenwerking die volgde was heel prettig en leuk. Vaak is de eerste stap het oriƫntatie geprek waarna ik aan de slag ga en een aantal weken later het plan presenteer maar in dit geval was dat geen optie omdat er teveel te bespreken en overleggen was. Tussentijds hebben we kleuren uitgezocht zodat de klant om meubels kon kijken. Hebben we verschillende bedrijven bezocht die houten tafels op maat maakten, offertes opgevraagd en besproken en de ideeƫn besproken over bijvoorbeeld de speelruimte van de kinderen.

Ik zeg altijd: Ik ga jullie geen advies geven in de trant van: Deze bank moeten jullie nemen. Nee, elk lichaam is anders en een bank of fauteuil moet voor jullie goed zitten. Ik maak het grote aanbod voor jullie kleiner en geef aan de hand van jullie stijl of smaak een richting/merk aan.

Maar goed, ik ga jullie het een stukje resultaat laten zien van het compleet interieuradviesšŸ˜‰ Over een aantal maanden gaan ze verhuizen waarna ik welkom ben om foto’s te maken van het eindresultaat die ik uiteraard zal delen!

Dit moodboard (kleur en stijl bord) weerspiegelt het interieur in het klein.
De hoofdkleur is wit met als accent kleuren mint groen en grijs.
Daarnaast het gebruik van materialen als hout en stof.
In het advies zijn 3 plattegronden opgenomen. Een technische, met daarop alle maten. Een creatieve, met daarop de plaats van de meubels, de kleuren en accessoires. En een lichtplan waarop alle lichtpunten worden aangegeven.

Perspectief tekening

TV kast BestƄ serie IKEA
De klant gaf aan de nieuwe situatie moeilijk voor zich te kunnen zien.
Daarom heb ik in SketchUp een perspectief tekening gemaakt van de woonkamer.
Zo is er een duidelijk voorbeeld van hoe de nieuwe woonkamer er straks uit komt te zien.
IKEA Besta serie wandkast
Een wens van de klant was rust, ruimte Ʃn veel opbergruimte. Deze wens heb ik samengevoegd met de wens van speel ruimte voor de kinderen. Ik ben aan het puzzelen gegaan met de BestƄ serie van IKEA. Deze opstelling is daar uitgekomen. De plank wordt gemaakt van hetzelde hout als de tafels zodat er in de hele ruimte 1 soort hout wordt gebruikt. Herhaling brengt tenslotte rust. De plank wordt gemonteerd met wand rails zodat het in hoogte verstelbaar is en wordt belicht door een led strip die wordt gemonteerd aan de onderzijde van de bovenkastjes. Aan de wand komt een prikbord in de grijze accent kleur die terug komt in de schouw. Aan de hand van de opstelling heb ik een overzicht gemaakt voor de klant met daarin de aantallen van de kastjes, wandrails, deurfronten etc. zodat ze het in ƩƩn keer kunnen bestellen.

Uitgeschreven interieuradvies

Replica Charles Eames
Dit is mijn manier van presenteren aan de klant. Alle meubels inclusief offertes, prijzen, maten Ć©n materialen orden ik overzichtelijk voor hen. Maar ook de werkwijze van de te monteren meubels, de gedachte achter een meubel of keuze schrijf ik voor ze uit. Zo hebben ze het hele advies en alle info altijd bij de hand.
Zuiver tripod lamp
No commnent

You might also like