Interieuradvies Vrijstaande woning

Via het contactformulier van de website werd ik benaderd door een echtpaar met de vraag of ik eens bij hen thuis langs wilde komen. Ze wilden graag advies met betrekking tot styling van hun woonkamer en keuken. Zodoende stond ik op een warme zomerdag ’s morgens vroeg voor een prachtige vrijstaande villa.

Bij binnenkomst viel direct het enorme oppervlakte op wat ook nog eens werd versterkt door de achterpui die over de hele hoogte en breedte van glas was. De kamer, keuken en werk/speelruimte waren geïntegreerd in één ruimte met dus vrij uitzicht naar buiten, de natuur in. Na een gesprek met mevrouw kon ik alleen maar zeggen dat het huis, de keuze voor het vele glas, maar ook de witte wanden, de lichte kleuren en de ruimtelijkheid perfect paste bij dit gezin. Het huis moest rust en ruimte uitstralen en moest de basis zijn waar men steeds naar terug keerde om tot rust te komen en “thuis” te zijn.

Maar er misten nog wel wat dingen op het gebied van styling. Zo was er nog geen vloerkleed, geen lamp boven de eettafel, geen raambekleding, niet voldoende licht in de woonruimte, geen planten/potten etc. en daar wilden ze graag advies voor. Meer warmte en sfeer was hun wens.

Hieronder laat ik u een klein deel van het advies zien. Dit is geen volledig beeld uiteraard. Er zijn geen afbeeldingen te zien van de ruimte of aanwezige meubels, maar door dit voorbeeld heeft u een idee wat een interieuradvies voor u kan betekenen.

Om de klant een beter inzicht te geven wat bijvoorbeeld lampen en raambekleding doen in hun woonruimte heb ik perspectief tekeningen gemaakt. In verband met privacy plaats ik deze niet op de website. Maar dit is dus zeker een mogelijkheid voor als u meer inzicht en een beeld wilt hebben van een ruimte met geadviseerde meubels/accessoires etc.

Verlichting eettafel: Een wens van de klant was verlichting voor boven de eettafel. Maar dit hield hen tot nu toe tegen omdat ze niet wisten wat. Ze waren wat terughoudend omdat een lamp vaak de zichtlijn doorbreekt een ruimte opdeelt. Dit wilden ze niet. De zichtlijn moest vrij blijven en de lamp moest niet direct opvallen. Ik heb hen onderstaande glazen lampen geadviseerd. Glas valt niet direct op en gaat op in hun interieur.

Verlichting woonkamer: In de woonkamer stonden 3 verschillende vloerlampen, waaronder onderstaande driepoot lamp. Het eerste wat ik zei was: “Bestel er daar nog maar één van!” De ander twee eruit en nog een exemplaar van deze brengt rust, regelmaat en geeft voldoende verlichting.

Bijzettafels woonkamer: In de woonkamer was geen salontafel aanwezig en dit wilden ze ook niet. Ze wilden wel tafeltjes, maar ze moesten makkelijk verplaatsbaar zijn. De stijl in hun huis is modern Scandinavisch dus de keuze viel al snel op onderstaande tafeltjes. Puur Scandinavisch, de driepoot komt terug in de lamp, het hout én het witte MDF komt terug in hun inrichting en de ronde bladen doorbreekt de ruimte en meubels die voornamelijk rechthoekig waren.

De klant wilde ook graag advies over bloempotten en bijpassende planten. Om de ruimte op te vullen maar ook aan te kleden heb ik hoge bloempotten geadviseerd van het merk Elho. Door deze op meerder plekken neer te zetten werd de ruimte mooi aangekleed en opgevuld zonder dat het rommelig wordt. Zo heb ik ze aan beide zijden van de lange pui geadviseerd en midden in de ruimte tussen het woonkamer,- en eetkamer gedeelte. (ook daar zit een glaspartij) Deze prachtige potten gecombineerd met wat grotere groene planten zoals de Kentia palm of de Gatenplant maken een woonruimte af en hebben ook nog een toegevoegde waarde als luchtzuivering.

Afbeeldingsresultaat voor air so pure kentia palm

 

 

 

Houten jaloezieën: één van de zijramen van de villa heeft uitkijk op de weg en om inkijk te voorkomen heb ik houten jaloezieën geadviseerd in een naturel kleur. Deze kleur komt o.a. terug in hun aanrechtblad en ander meubels. In combinatie met de witte muren en de glazen pui is dit rustig maar geeft het veel warmte.

Ook interieuradvies nodig? Of vrijblijvende informatie? Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op!

No commnent

You might also like