Indeling Bed&Breakfast en woonkamer

Een aantal weken geleden werd me gevraagd om een online advies te geven over de indeling van een Bed&Breakfast/woonhuis.

Het gaat om een pand van 3 verdiepingen maar zowel de eerste als de tweede verdiepingen zijn bereikbaar vanaf buiten. Het pand ligt in een glooiend landschap. De begane grond wordt Bed&Breakfast en de eerste en tweede verdieping worden woonruimte. In principe was het hele pand al ingedeeld door een architect (vooral de kamers van de B&B) maar men vroeg of ik er als interieurontwerpster ook naar wilde kijken. Vaak kijken wij net even anders naar afmetingen en indelingen aan de binnenkant van een woning dan een architect

Bij de B&B ging het met name om de zitruimte. Of en welke mogelijkheden er waren voor een zit/eetruimte. Er moest rekening gehouden worden met best wat zaken! Zo zaten er in elke badkamer (op de plaats van het kruis) een ontluchtingspijp die door het hele pand liep. Dus ook door de bovenverdieping. Staan er dus midden in je ruimte 4 pijpen! En daar moet omheen gebouwd worden. Er moest ruimte zijn voor rolstoelgebruikers, en het aantal vierkante meters voor de slaapkamers was minimaal.

Er waren raampartijen over de hele lengte van het huis, bij de B&B rechts, bij de woonetage links. Op de eerste verdieping moest een keuken, eetkamer, woonkamer, 2 slaapkamers, inloopkast, douche, opbergruimte en (open) trap komen. En de tweede verdieping is een vide die eigenlijk in de nok van het dak komt en waar een douche, slaapkamer en werkruimte moest komen. En dit is maar een klein deel van de wensen en eisen uiteraard šŸ™‚

Een online advies kan nooit precies op maat en uitgebreid getekend worden omdat daarvoor veel meer gegevens nodig zijn. Dit wist de klant maar het ging ook om “IdeeĆ«n”. Hieronder de plattegronden!

De stippellijn is de vide die over de eerste verdieping heen loopt. De trap wilden ze graag in het midden van de ruimte om de ruimte spannend en dynamisch te maken. Maar ook hier hadden we weer te maken met de 4 ontluchtingspijpen in het midden van de ruimte (kruisen). Maar zoals je ziet zijn er toch best nog wat opties! Langs de raampartij zijn in de middelste 2 ramen verlaagde vensterbanken geplaatst waar men eventueel kan zitten/kletsen tijdens het koken etc.

No commnent

You might also like