Ode aan…. By Mölle

Soms kom je merken tegen die zo’n prachtige visie hebben dat je gelijk “in love” bent. By Mölle is zo’n merk!

By Mölle is een een Nederlands merk met passie voor duurzaam, fijn textiel en ambachtelijk hoogwaardige producten gemaakt van natuurlijke materialen. Het is een klein, maar enthousiast bedrijf die textiel producten ontwerpt en maakt voor de badkamer, slaapkamer keuken en woonkamer. Alle kussens, bed,- en tafel textiel maken ze met de hand in hun studio en ze werken graag samen met onafhankelijke ontwerpers.  

Het bad,- bed en keuken textiel en de prachtige gordijnen van By Mölle zijn gemaakt van 100% linnen en ontzettend comfortabel en “soft”.  Naast linnen gebruiken ze ook wol én maken ze producten van gerecycled spijkerstof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van spijkerbroeken bijvoorbeeld verwijderen ze de knopen en ritsen en spinnen de stof opnieuw tot een zachte, hoog-kwalitatieve garen waarvan ze kussens en plaids maken. Hoe eco-friendly en duurzaam kan het!

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast gebruiken ze ook wol voor bijvoorbeeld plaids. Het zachte Merino wol wordt geweven door een traditionele Italiaanse molen in Bergamo.

Ook maken ze prachtige vloerkleden van hennep, wol en katoen die veelal op traditionele manier worden geweven. Bijna té mooi om te gebruiken! 🙂

Naast textiel hebben ze ook woondecoraties, interieuraccessoires en prachtige tafels die gemaakt zijn door een lokale timmerman van staal en Europees eiken afgewerkt met een olie van lijnzaad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By Mölle, een merk om trots op te zijn!

Neem een kijkje op hun website. Klik op deze link.

 

*2 gebruikte foto’s zijn van By Mölle.

No commnent

You might also like