Interieur jaren 70

Back to the seventies! – interieurtrends 2018

Een nieuwe blog over de woon en interieurtrends van 2018. Deze keer gaan we “back to the seventies!” Je ziet dat stijlen altijd weer terug komen, al dan niet in modernere vorm.

De interieurtrends in de jaren 70 waren grafische prints, felle kleuren en houten vloeren en kasten, met als tegenhanger aardse kleuren én bloemen. Op de meubels zag je vooral effen stoffen maar wel creatief toegepast, bijvoorbeeld 1 bank in verschillende kleuren. Ook de muren waren vaak in 1 kleur geschilderd. Vaak grijs of wit, zodat juist de kunstwerken met de felle kleuren eruit knalden, maar je zag ook hele muren in kleur. De accessoires zoals kussen en karpetten vielen vaak op door de kleuren en de geometrische vormen.

De banken waren vaak laag en langgerekt en als fauteuil zag je veel rotan. Ook de bekende Peacock-chair is een bekend fenomeen in het interieur van de jaren zeventig. De jaren zeventig was ook het tijdperk van botanisch wonen. Dat zag je ook overal in terug. Behang en kussens met een botanische print, maar vooral ook bloemen en planten. Kurk was een veelgebruikt product, en dat zie je ook nu weer terug komen in veel toepassingen binnen het interieur.

Wat ook echt niet mag ontbreken in een jaren zeventig interieur zijn texturen met een hoge aaibaarheidsfactor (hoogpolig vloerkleed), gecombineerd met harde, glanzende oppervlakken (vinyl, formica, hout).

Hieronder zie je een aantal interieuritems die knipogen naar de interieurtrends van de jaren 70.

 

Vloerkleed: Jacquard-weave Cotton van HM.com

Fauteuil: Peacock chair Natural van The Family Love Tree.

Vloerkleed: Storebore van VTwonen

Schilderijen: Botanische aquarellen van Etsy.com

Kussen: Sierkussen Jungle van Cr8Interiors

 

Kussen: Kussen Geomatric van Cr8Interiors

Dressoir: Retro dressoir teakhout van gewoonwonen.com

 

Fauteuil: Vogue fauteuil BePureHome van gewoonwonen.com

 

Radio: Soundmaster nr-920hbr radio van VTwonen

 

Vloerlamp: Masterlight Industria 1020 boris van VTwonen

Afbeeldingsresultaat voor kussens jaren 70

Kussen: Retro bloemenpatroon jaren 70 van Zazzle

Kussenhoes Ela may via westwing

Bank: Driezitsbank Lily van Sofa.com

Afbeeldingsresultaat voor bijzettafel dutchbone eliot

Bijzettafel: Elliot van Dutchbone

No commnent

You might also like