The Heartwood Home

trendkleur 2018: Heart Wood

De nieuwe trendkleur voor 2018 is bekend! Waar al eerder de trends globaal en vooral in vorm en materiaal zijn gepresenteerd zijn nu ook de uiteindelijke kleurentrends bekend! De overkoepelende kleur in deze trends en paletten is: Heartwood! Graag vertel ik je het hoe, wat en waar over deze trendkleur en hoe deze trendkleur tot stand komt!

De internationale design,- en kleur visionairs van het Global Aesthetic Center, of bekender, het Flexa Color Lab, analyseren elk jaar de maatschappelijke trend, de designtrends maar ook het consumentengedrag wereldwijd en vertalen deze naar kleurpaletten voor het interieur. Ze werken hierbij samen met 11 experts uit alle werelddelen en verschillende branches (maatschappelijk, design, techniek, interieur). Het gedrag en de trend die wereldwijd te zien is verstedelijking, hectiek, leven in afzondering en afhankelijk van technologie. Volgens de experts “moeten we plekken creëren die ons tegen die elementen beschermen maar die ons ook de elementen laten bekijken. In alle hectiek en onvoorspelbaarheid van de huidige leefstijl moet, en wil je je terug kunnen trekken in een warm en veilig huis genaamd: “A Welcome Home” (Overkoepelend trendthema)

De trendkleur van het jaar 2018 is Heart Wood die terug komt in 4 verschillende kleurenpaletten namelijk: The Heart Wood Palet, The Comforting Home, The Inviting Home en The playful Home.

“The Heart Wood Palet”

Dit is het overkoepelende kleuren pallet. Het doet je denken aan de warmte van hout en het zachte van leer. Het is goed te combineren met allerlei tinten grijsroze en cacao maar ook met inktblauw en paars. Deze kleuren zit je dan ook terug in de volgende paletten. 

“The Comforting Home”                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

In het kleurenpalet van de “The Comforting Home” vind je warme aardetinten terug, Klei,- en lieflijke roze tinten met warme en zachte materialen zoals, leer, zijde en fluweel. Deze trendkleuren creëren een plek waar je je terugtrekt en het geluid buitensluit. Een veilige haven waar je je balans terugvind om daarna het drukke leven weer in te gaan.

“The Inviting Home”                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

In dit kleurenpalet vind je koele blauwe tinten, natureltinten en zeegroen. Ze zorgen voor een heldere kijk op het leven en zorgen voor een behoefte aan verbinding. Het is een warm nest om in op te groeien, een plek om weg te kruipen of een logeeradresje waar je aan herinnert word. Comfort en gemak staan voorop.

“The Playful Home”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Dit is een inspirerende plek! Met groene, gele en gouden tinten kom je op nieuwe ideeën, laad je je op, voed je creativiteit en zet je je hersens aan het werk. Een heerlijke plek om weg te dromen of juist om je vrienden over de vloer te krijgen!

In alle 4 de kleurpaletten komt dus de trendkleur terug: Heart Wood. Heart Wood is een volwassen grijs roze kleur die je doet denken aan de warmte van hout en het aaibare van leer. Een kleur die je op je gemak stelt en zorgt voor warmte en houvast in tijden van grote veranderingen.

Onderstaande afbeeldingen zijn van AkzoNobel zelf en laten een beeld zien uit elk kleurpalet.  

The Heartwood Home
The Heartwood Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Comforting Home
The Comforting Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Inviting Home
The Inviting Home

 

 

 

 

 

 

 

 

The Playful Home
The Playful Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

heartwood
Trendkleur 2018 Heart Wood
No commnent

You might also like