woontrends 2018

Woontrends 2018!

Woontrends winter 2017/2018!

Trends komen en gaan. Vroeger, als kind zijnde, was dat al zo. Nam ik de ene week een zak vol knikkers mee naar school, de week erna was het een springtouw.

Nou, zo snel gaan de trends in de mode,- en interieurwereld niet. Maar het verandert wel elk jaar! Zo is zwart-wit een tijdje helemaal hip geweest, maar in 2017 zag je dat haast niet meer terug bij merken en woonwinkels. En in 2018 gaat dat helemaal verdwijnen. Bruin wordt het nieuwe zwart! En dan wel bruin in alle tinten. Het interieur wordt wat luxer en volwassener in kleuren en materialen. Het koper verdwijnt helemaal en daarvoor in de plaats komen goud en messing maar ook zwart staal. (denk aan de mooie serredeuren) Maar ook marmer komt weer wat terug. Denk ook aan fluweel en de diepe tinten van blauw, groen en oranje/rood.

Wit blijft wel, maar dan als basis of juist als accentkleur en vaak in combinatie met een kleur zoals indigoblauw, donkergroen of currygeel. Ook roze en terracotta zie je terug als accentkleuren. De kleurencombinaties worden wat gewaagder en wat erg opmerkelijk is dat diepe natuurtinten worden gecombineerde met goud of messing en een pasteltint. Bijvoorbeeld een combinatie van diepgroen met goud en lichtroze.

De natuur blijft een hele grote rol spelen in 2018. En daar wordt ik erg blij van! Planten zijn en blijven een groot onderdeel van het interieur. Lees meer over het gebruik van planten en groen in je interieur in deze blog: http://cr8-interieuradvies.nl/2017/07/26/groen-je-huis/ Naast planten blijven ook natuurlijke kleuren zoals de wol van een schaap of kameel, huiden, kurk en jute een rol spelen. Deze kleuren en materialen komen vooral terug in weefsels, breiwerk en vloer,- en wandkleden. Veel brei,- en haakwerk!

De prints blijven deels gelijk aan 2017. Geometrische vormen als blokken, lijnen en cirkels maar ook de botanische en natuurlijke prints als planten, bladeren en bloemen blijf je in 2018 zien.

Een andere trend die steeds meer zichtbaar wordt is het combineren van werk en privé. Steeds meer mensen gaan thuis werken en daar moet het interieur ook op worden ingericht. Kasten en apparatuur zijn nodig maar dat niet alleen. De materialen en kleuren in een interieur hebben ontzettend veel invloed op het gedrag en concentratie van een mens. Ook daarin is steeds meer ontwikkeling te zien!

No commnent

You might also like